Chokladbotten
125 g smält smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
* Smält smöret, rör i socker, ägg och övriga ingredienser direkt i kastrullen så sparar du på disk!
* Använd en form med avtagbara kanter och täck kanterna med plast så att tårtan lätt släpper från kanterna. Jag klippte till plastfickor för att få så släta kanter som möjligt.
* Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min på 175 grader.
Hallonmousse
200 g frysta hallon
1 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
4 gelatinblad
2 dl grädde
* Koka upp hallon i 2 min. Passera i en sil och låt svalna.
* Blanda hälften av saften med färskosten och florsockret.
* Blötlägg gelatinbladen i 5 min.
* Vispa grädden.
* Smält gelatinbladen tillsammans med andra hälften av hallonsaften på låg värme. Låt svalna.
* Blanda ner gelatinet med färskosten och hallonen. Rör tillsist ned den vispade grädden. Låt moussen stelna lite i kylskåp innan du häller den ovanpå chokladbottnen som fortfarande är kvar i formen.
Garnering
Hallon
Riven vit choklad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar