Vackra praliner med nutellafyllning som smälter i munnen! Med hjärtform blir den perfekt att ge till någon man tycker om.
Alltid när jag bakar så höftar jag lite med måtten vilket ju blir ett problem nu när man ska försöka redogöra för något man har hittat på. Men så här gjorde jag:
Jag har använt mig av Nutella och ljus blockchoklad i fyllningen. För att få mer effekt kan man använda något som heter Sweet melts som finns i olika färger att köpa på Panduro men det går lika bra med mörk choklad eller vit choklad beroende på vad man gillar. Sweet melts ger ingen speciell smak, smakar bara sött och fungerar som choklad.
Det finns snygga formar att köpa i olika modeller men det funkar också med ischoklad- eller knäckformar även om de är lite pluttiga.
De är enkla att göra men tar lite tid i anspråk så börja med en liten sats.
1. Ytterhöljet: Börja med att smälta chokladen som ska vara till ytterhöljet. Använd en tunn målarpensel till att pensla insidan av formarna. Ställ in i kylen tills de stelnat.
2. Fyllning: smält 1 del blockchoklad och 2 delar Nutella. Klicka i formarna nästan ända upp till kanten. Låt svalna i kylskåp.
3. Botten: smält samma chokladsort som till ytterhöljet och fyll upp till kanten på formarna. Ställ in i kylen att svalna en sista gång.
Förvaras pralinerna i rumstemperatur blir fyllningen mjuk som Nutella är. Förvaras den i kylskåp blir det en mera chokladig konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar