lördag 23 januari 2016

Hallonmuffins med skumtomtefluff

Sockersöta hallon cupcakes med skumtomtefluff 

Smet
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
rivet skal av 1 citron
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta bär

* Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader varmluft.
* Smält smöret och låt det svalna.
* Vispa ägg och socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smör, mjölk, och rivet citronskal. Blanda mjöl och bakpulver och häll ned i smeten.
* Använd gärna en muffinsplåt även om du har pappersformar för då håller de formen bättre. Varva smet och bär i formarna och fyll upp 2/3. Jag fick ut 12 muffins av smeten.
* Grädda 12- 15 minuter. Prova med en sticka.

Garnering
75 g skumtomtar
3 dl grädde

* Klipp skumtomtarna i små bitar. Värm grädden i en kastrull, och häll i skumtomtarna. Låt detta smälta till en slät smet utan att det kokar. 
* Frys minst 6 timmar. Vispa sedan upp som vanlig grädde. Om blandningen blir för stel så tillsätt lite mer grädde innan du vispar upp det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar