Enkelt men ack så gott! Det är digestivebotten med dulche de lechefyllning och garnering med vispad grädde, skivad banan och riven choklad.
Fick smaka en sådan paj hos en kompis och blev barnsligt förtjust i den! Jag hade lite dulche de leche kvar från ett annat recept jag gjort och det räckte precis till två portionsformar. Nedan följer ett recept som räcker till en stor form.
1 burk(sötad) kondenserad mjölk (är man väldigt förtjust i dulche de leche kan man ta två burkar)
1 pkt digestivekex (400 gram)
175 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
50 g riven/hackad ljus choklad eller 1 dubbeldaim
1 pkt digestivekex (400 gram)
175 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
50 g riven/hackad ljus choklad eller 1 dubbeldaim
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Krossa kexen till smulor, gärna i en mixer och blanda ihop med smöret.
4. Tryck ut blandningen i en pajform, gärna med avtagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
5. Ta bort etiketten på burken och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 -3 timmar i en kastrull med vatten (det är viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten). Låt den svalna i kallt vatten.
6. Bred ut kolasåsen över pajbottnen.
7. Garnera med vispad grädde, skivad banan och hackad choklad. Klart!
Det finns numera karamelliserad mjölk (färdigkokt kondenserad mjölk)att köpa så går det hela ännu fortare!
SvaraRadera