Browniebotten, fyllning av dulche de leche och ett täcke av mörk choklad och hackade hasselnötter. Så goda att receptet nästan borde förbjudas... :-)
Botten
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 krm salt
1. Klä en form (20x30) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna lite.
3. Vispa ägg och socker lätt och blanda med smöret.
4. Rör i mjöl, kakao och salt i smeten.
5. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 8-10 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
1. Pilla bort etiketten på burken och lägg den i en kastrull. Fyll upp med vatten så att burken täcks och koka burken i nästan 3 timmar. Fyll på med nytt vatten då och då så att burken alltid är täckt med vatten.
2. Låt svalna och bred över bottnen. Ställ in plåten i kylen.
Glasyr
200g choklad
Hackade rostade hasselnötter
1. Smält chokladen i ett vattenbad och bred ut över kakan.
2. Strössla över hasselnötterna (finns färdig-rostade och hackade att köpa, annars kan man rosta själv i stekpannan)
3. Låt svalna i kylen.
4. Tips! Ställ fram kakorna en stund i rumstemperatur innan de serveras annars blir chokladtäcket hårt att sätta tänderna i. :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar