Åh vilken fantastisk tårta detta är! Så otroligt god men också enkel att göra :) Jag älskar after eight godis så detta är en given favorit för mig.
Botten
200 g mörk choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl mjöl
Glasyr
25 g smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form.
2. Smält smör på svag värme. Bryt choklad i bitar och låt smälta i smöret. Rör om och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl och chokladblandningen och rör till en jämn smet.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
5. Glasyren: blanda smör, grädde och after eight i en kastrull och smält detta på svag värme under omrörning. Låt den kallna och bli tjock. Bred sedan glasyren över bottnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar