Blir ca 12-16 normalstora biskvier
Botten
275 g mandelmassa
1 äggvita
* Sätt ugnen på 175 grader.
* Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan till en slät smet.
* Klicka ut små rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Fyllning
50 g mörk choklad
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
* Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.
* Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet med elvisp. Vänd ned den smälta chokladen.
* Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna. Låt stelna i kylskåp i 30 minuter.
Topping
150 g mörk choklad
* Smält chokladen över vattenbad. Doppa biskvierna i choklad och låt dem stelna i kylskåp.
Älskar chokladbiskvier!! Men är de inte svåra att göra? Svärmor brukar göra såna. Kram
SvaraRaderaDe är faktiskt inte svåra att göra! Lätt dock att bränna sig när man doppar i chokladen om man inte ser upp, men det skulle kanske funka att använda något redskap, typ "stekpincett". Prova biskvierna Veronica, det fixar du lätt! :-) Kram
SvaraRadera