söndag 4 januari 2015

Chokladbiskvier

Blir ca 12-16 normalstora biskvier

Botten
275 g mandelmassa
1 äggvita

* Sätt ugnen på 175 grader.
* Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan till en slät smet.
* Klicka ut små rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Fyllning
50 g mörk choklad
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

* Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.
* Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet med elvisp. Vänd ned den smälta chokladen.
* Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna. Låt stelna i kylskåp i 30 minuter.

Topping
150 g mörk choklad

* Smält chokladen över vattenbad. Doppa biskvierna i choklad och låt dem stelna i kylskåp.



2 kommentarer:

  1. Älskar chokladbiskvier!! Men är de inte svåra att göra? Svärmor brukar göra såna. Kram

    SvaraRadera
  2. De är faktiskt inte svåra att göra! Lätt dock att bränna sig när man doppar i chokladen om man inte ser upp, men det skulle kanske funka att använda något redskap, typ "stekpincett". Prova biskvierna Veronica, det fixar du lätt! :-) Kram

    SvaraRadera