lördag 12 december 2015

Chokladfudge på ett ögonblick


Måste vara världens enklaste fudgerecept!!! Jag har alltid gjort traditionella fudge och varit noga med att koka fudge upp till rätt temperatur, men så lyckades jag se ett recept en amerikansk släkting delat på facebook där man med mikrons hjälp kunde tillaga fudge på 3 minuter och med tre ingredienser. Hemligheten stavas k-o-n-d-e-n-s-e-r-a-d mjölk! Detta måste bara testas tänkte jag :-)


Nu är min mikro högst opålitlig så jag valde att smälta choklad i vattenbad och röra i vaniljsocker och sedan kondenserad mjölk. Sedan hällde jag detta i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper. Ställ sedan formen i kylskåpet så att den får stelna ordentligt innan du skär den i bitar.


400g choklad (jag använde ljus men mörk går lika bra)
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
(man kan också ha en liten klick smör, typ 25 g)


Jag gjorde en halv sats i taget, pga att jag bara fann 200g choklad i skafferiet och då gjorde jag med en klick smör i. Men sedan fann jag faktiskt en chokladkaka till och då gjorde jag en sats till utan smör och det blev lika bra. Jag tyckte att första satsen blev lite "smörkoligare" i smaken och andra "chokladigare". I rumstempera,tur blir den med smör mjukare i konsistensen, ungefär som dubbelnougat. Testa och njut! ;-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar