Kombinera två goda ting och du får en ännu godare skapelse!
Oftast är min huvudregel att inte snåla med det goda men i det här fallet ska man inte överdriva snickerstoppingen för då försvinner smaken av kladdkakan. Lagom är bäst här helt enkelt. Mitt tips är ändå att göra snickers på en hel burk jordnötssmör och använda det man behöver till lite crunchy topping och resten till att göra vanliga snickerskakor, vilket ju också är supergott!
Blanda alla ingredienser och häll i en form. Grädda på 175 grader i 15-20 min.
Låt stå i kylskåp några timmar för att få en fastare konsistens.
Snickerskakor
10 dl K-special
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
* blanda dessa ingredienser i en bunke, använd en träsked för att krossa flingorna
2 dl sirap
1 dl socker
1 burk jordnötssmör
* smält detta i en gryta och rör i flingkrosset.
* Använd lite av snickerssmulet/"crunchet" att strössla över kladdkakan. Strössla även på lite salta jordnötter.
* Resten av snickerssmulet trycker du ut i en långpanna och ställer i kylen för att svalna lite.
* Smält sedan blockchoklad (mörk eller ljus är en smaksak) över ett vattenbad exempelvis.
* Rippla lite över kladdkakan som dekoration och använd resten för att täcka snickerskakan. Låt snickerskakan vila en stund i kylen igen innan du skär upp den i bitar. Vips så har du trollat fram två bakverk.
Kladdkakan avnjutes bäst med lite vaniljglass och snickerskakorna är goda som de är. Men blir lite mycket att servera båda samtidigt så bjud på kladdkakan och frys in snickerskakorna till nästa fikastund...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar