fredag 31 oktober 2014

Underbart potatisbröd

Hemligheten till att få ett ljust mjukt saftigt bröd som håller sig färskt i flera dagar stavas POTATIS! 


50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk honung
ca 3 dl riven kokt kall potatis
2 dl grahamsmjöl
ca 1l mjöl

* smält smöret. häll i mjölken  och värm till 37 grader (fingervarmt).
* dela sönder jästen i en bunke och tillsätt degspadet lite i sänder.
* rör i salt, honung, potatis och mjölet tills det blir en smidig deg.
* jäs den övertäckt i en bunke i ca 30 minuter.
* baka ut till två limpor eller gör frallor av hela eller halva degen. Lägg dem på en bakplåtpappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt också på ugnen under tiden.
* Grädda i ugnen; för frallor 250 grader i ca 8 minuter och för limpor 200 grader i 20 - 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar