söndag 20 september 2015

Big American cookie


Sååå gott! Jag bakade den två helger i rad för jag kunde inte få nog av den! Såg receptet på Hembakat.se och har bara lagt till daim som garnering.

200 g mörk choklad (spara 4 bitar till garnering)
100 g dumlekola
175 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 3/4 dl vetemjöl
1 daim

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och skär dumlen i bitar.
2. Vispa smör, socker och farinsocker
poröst. Blanda ned ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och mjöl. Blanda ihop allt till en deg.
3. Blanda ned den hackade chokladen och dumlen.
4. Tryck ut degen i en smord och bröad springform, 22-23 cm i diameter. Garnera med mörk choklad och daim.
5. Grädda kakan längst ned i ugnen i 34-38 min. Låt den svalna i formen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar