fredag 18 september 2015

Muffins med blåbär och vit choklad

Lyxiga blåbärsmuffins med vit choklad både i smet och glasyr.









ca 12 muffins eller 35 minimuffins




100 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g hackad vit choklad (man kan ta lite mer om man gillar vit choklad.
blåbär efter behag (jag gjorde minimuffins och fördelade 3-4 blåbär till varje muffins)




1. Sätt ugnen på 200 g. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen bunke och tillsätt sedan till äggsmeten.
4. Vänd tillsist ned smöret.
5. Häll smeten i formarna upp till 2/3. Fördela blåbär och hackad choklad över varje muffins.
6. Grädda mitt i ugnen. För minimuffins ca 8 minuter och för stora ca 15  minuter.


Gör glasyren när muffinsen svalnat.



Glasyr
Jag har tyvärr dåliga måttangivelser här för jag improviserade lite och mätte aldrig upp vad det blev men på ett ungefär:
ca 50 g rumsvarmt smör
ca 50 g Philadelphiaost
1 - 1/2 Florsocker
lite mindre än 50 g smält vit choklad


Jag blandade smör och Philadelphia med elvispen. Blandade i lite florsocker. Jag smälte vit choklad försiktigt i micron och blandade i detta och sedan ytterligare mera florsocker för att få en bra konsistens. Ett hett tips är att färga glasyren lila med hjälp av saft från mosade blåbär, då får man dessutom en god blåbärssmak på glasyren.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar