söndag 14 december 2014

Mjölkchokladfudge


Detta är ett recept från Pernilla Wahlgrens blogg som jag trillade på när jag letade efter recept på olika fudge. Det lät väldigt gott så jag var tvungen att testa! Och det är riktigt gott, så testa du också! :-)



3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
1 msk honung
100-150 g mjölkchoklad


* Koka grädde, socker och sirap till 120 grader.
* Ta kastrullen från plattan och rör i smör och honung (jag hade ingen honung så jag använde glukos, vilket har samma funktion - nämligen så att inte fudgen sockrar sig). Låt koka i 2 minuter.
* Ta kastrullen från plattan och bryt i chokladen i bitar. (jag använde 150g) Rör ordentligt och häll sedan upp i en form 15x25 klädd med bakplåtspapper. Låt stelna innan du skär i lagom stora bitar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar