tisdag 23 september 2014

Chokladmuffins med dumlefluff




Dessa söta muffins fick tummen upp av alla (nio) som provsmakade dem. Blev en favorit jag kommer att göra igen!


Glasyren, dumlefluffet, måste dock förberedas dagen innan.




Dumlefluff
2 1/2 dl vispgrädde
15 st Dumle

Värm under omrörning grädden i en gryta och låt Dumlebitarna smälta helt. Det får inte koka! Låt det svalna och ställ i kylskåpet över natten (eller minst 6 timmar). Vispa den sedan som vanlig grädde tills det blir fluffigt.


Muffins
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
75 g mörk choklad


* sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader i varmluftsugn
* smält smöret och låt det svalna.
* hacka choklad och ställ åt sidan.
* vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao. Blanda bakpulver med mjölet i en annan bunke innan det tillsätts. Häll sist i smöret.


Jag använder pappersformar men brukar ställa dem på en muffinsplåt för att de ska hålla formen bättre. Häll en klick smet i botten av varje form, häll på lite hackad choklad och fyll på formen upp till 3/4. Jag fick ut 9 mellanstora muffins av denna smet. Låt dem svalna helt innan de garneras.


Jag fick dumlefluff över, vilket jag hällde i 2 portionsglas och simsalabim en mousse till efterätt! Gott var det men lite mäktigt måste erkännas men det gick förstås ner ändå. Men som glasyr på muffins är det riktigt smarrigt och det blir mera lagom mängd då!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar