Häromdan fick jag en stor squash/zucchini av min granne och nu försöker jag komma på recept där denna ingrediens får ingå. Igår blev det pannkakor med grovriven squash i smeten. Idag stekt squash som tillbehör till lunchen och squashpaj med fetaost till kvällsmat. Jag tänkte att squash ju också borde gå att baka av eftersom den är ganska mild i smaken. Jag testade därför att byta ut morötter mot squash i receptet på morotskakor och det funkade jättebra. Glasyren gör susen!
Det här är receptet jag följde:
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
0,5 dl olja
ca 3 dl squash
* Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna.
* Börja med att vispa ägg och socker. Tillsätt sedan övriga ingredienser (mjölet blandat med bikarbonat och bakpulver).
* Grädda längst ned i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan kallna.
1 pkt philadelphiaost
300 g florsocker
150 g smält smör
1 msk vaniljsocker
Ingredienserna till glasyren vispas fluffigt med elvisp. Bred sedan över kakan och skär i portionsbitar.
* Grädda längst ned i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan kallna.
1 pkt philadelphiaost
300 g florsocker
150 g smält smör
1 msk vaniljsocker
Ingredienserna till glasyren vispas fluffigt med elvisp. Bred sedan över kakan och skär i portionsbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar