tisdag 23 september 2014

Cupcakes med hallon och blåbär





Sockersöta muffins piggar upp! Citronsmak i smeten blir gott till bären.

100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
rivet skal av 1 citron
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta bär

* Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader varmluft.
* smält smöret och låt det svalna.
* vispa ägg och socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smör, mjölk, och rivet citronskal. Blanda mjöl och bakpulver och häll ned i smeten.
* använd gärna en muffinsplåt även om du har pappersformar för då håller de formen bättre. Varva smet och bär i formarna och fyll upp 2/3. Jag fick ut 12 muffins av smeten.
* Grädda 12- 15 minuter. Prova med en sticka.

Glasyren

50 g vit choklad
75 g smör
75 g Philadelphiaost
2 dl florsocker

* smält chokladen i vattenbad
* rör ihop rumstempererat smör, Philadelphiaost och florsocker. Tillsätt sedan smält choklad. Vispa till en slät och mjuk konsistens. 
* Vill man kan man färga glasyren med karamellfärg. Dekorera muffins med glasyr och kanske lite strössel. Klart!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar