fredag 14 november 2014

Godmorgon-frallor

Vem älskar inte nybakade frallor till frukost? Kalljäs frallorna i kylskåp över natten och grädda dem på morgonen.

För 20 frallor behöver du:

6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk socker
1 tsk salt
75 g smör el. margarin
25 g jäst
3 dl mjölk
1 ägg

Till pensling
filmjölk
sesamfrö

1. Blanda först ihop de torra ingredienserna och smula i matfettet med fingertopparna.
2. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Vispa lätt upp ägget.
3. Tillsätt mjölk och ägg till de torra ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
4. Rulla ut degen till en rulle och dela den i 20 bitar. Rulla varje del till en rund bulle och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet över natten.
5. På morgonen sätter du ugnen på 250 grader. Ta fram bullarna och pensla dem med filmjölk och strö på sesamfrö. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

1 kommentar:

  1. Provade använda ett silikonunderlägg från Ikea istället för bakplåtspapper. Det funkade jättebra!

    SvaraRadera