torsdag 20 november 2014

Saffransskorpor

Dessa underbara saffransskorpor bakade jag häromdan. Jag var nästan tänkt att göra lussebullar men bestämde mig för att försöka hålla lite på det och gjorde dessa skorpor istället. De påminner ju ändå om lussebullar i smaken. Jag tycker dessutom att det blir en väldigt snygg dekoration att förvara småkakor i glasburkar på köksbänken eller så kan de bli en bra gå-bort present nu i kommande adventstid...

Du behöver:
100 g smör
2 pkt saffran (1 g)
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl skållade mandlar

Gör så här:
* Skålla mandlarna, dvs koka upp vatten och lägg i mandlarna så att skalet lätt lossnar.

* Om saffranen inte är finmalen så mortlar du den tillsammans med lite socker. Häll den malda saffranen i smöret och tillsätt sockret.

* Vispa lätt upp äggen och tillsätt dem, sedan mjölet blandat med bakpulvret och till sist vänder du i hela skållade mandlar.

* Forma degen till tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sänk temperaturen till 125 grader, ta ut plåten och skär upp skorporna och sedan ställer du in plåten i ytterligare ca 10 minuter. Stäng av värmen men låt plåten stå kvar tills ugnen kallnat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar