Världens enklaste och snabbaste kakor att baka! Från att du plockat fram alla ingredienser till nybakade kakor tar det ca 10 minuter. Dessutom är de ju så goda att de smälter i munnen. Definitivt en underskattad kaksort. Denna gång blev det Felicia och en kompis till henne som bakade, jag fick knappt vara med på ett hörn. P.S. det är väldigt gott att sticka ner några flarn i glass!
Du behöver:
100 g smör
3 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 dl socker
1 msk mjöl
1 tsk bakpulver
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj eller klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och rör i havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, tillsätt sedan havregrynssmeten och mjölet blandat med bakpulvret.
3. Klicka ut smeten glest, ca 15 klickar per plåt.
4. Grädda mitt i ugnen tills de får gyllene färg, ca 6 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar