Muffinsen blir väldigt goda även utan glasyr. Jag brukar då göra med daimkross. Men idag blandade jag mörk choklad med lite daim för att inte daimsmaken skulle ta överhanden för jag hade bestämt mig för att göra en glasyr med jordnötssmör som verkligen är toppen. Den smakar som en godissort jag förälskade mig i när jag bodde i USA, nämligen Peanut butter cups.
Man kan också göra vanliga chokladmuffins utan fyllning och bara köra glasyren. Eller breda ut glasyren på brownies eller kladdkaka. Tror glasyren skulle passa bra även som tårtfyllning så det ska jag också prova någon gång.
Chokladmuffins ca 10 st mellanstora
Chokladmuffins ca 10 st mellanstora
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
75 g mörk choklad (eller blanda med ljus choklad eller Daim)
* sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader i varmluftsugn
* smält smöret och låt det svalna.
* hacka choklad och ställ åt sidan.
* vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao. Blanda bakpulver med mjölet i en annan bunke innan det tillsätts. Häll sist i smöret.
* Häll en klick smet i botten av varje form, häll på lite hackad choklad och fyll på formen upp till 3/4. Låt dem svalna helt innan de garneras.
Glasyr
3/4 dl jordnötssmör
2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
75 g philadelphiaost
1 msk kaffe
* vispa ihop ingredienserna med en elvisp. Bred eller spritsa ut glasyren över muffinsen
Jag säger bara mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar